Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Eurovity – Save Your Future, See Your Dreams

A Csepp a Tengerben Alapítvány Eurovity – Save Your Future, See Your Dreams címmel rendezte meg 2018. augusztus 23. és 31. között nemzetközi találkozóját Csobánkán, mely az Európai Unió Európa a polgárokért programjában valósult meg. A projekt fő célcsoportja állami gondozott és menekült fiatalok voltak, akik Magyarországról, Szlovákiából és Romániából érkeztek.

A projektben rajtuk kívül számos civil és segítő szervezett vett részt, akiknek segítségével a résztvevő fiatalok megismerkedhettek a társadalmi szerepvállalás fontosságával. A főbb hívószavak a szolidaritás, az önkéntesség, fenntarthatóság és a menekültkérdés voltak, Európa jövőjének fontos kérdéseire reflektálva ezzel. A találkozó során hangsúlyt kapott a kultúrák találkozása is, ezáltal is felhívva a figyelmet a kulturális örökség védelmére. Az egy hetes találkozó célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok az aktív tapasztalatszerzés segítségével olyan élményeket szerezzenek, amelyek segítik a cselekvő polgári tudat kialakulását.

 

A workshopok, előadások, kerekasztalbeszélgetések, viták mellett a résztvevők maguk is alkothattak a témában a média és a dráma módszerével, valamint maguk is végeztek önkéntes munkát (Csobánka községben, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál). Emellett nem maradtak el a rekreációs programok sem, sportfoglalkozások, táncház, városnézés és filmklub színesítette a programot. A projekt során a fiatalok olyan tapasztalatokat szerezhettek, amelyek segíthetik őket, hogy ne csak saját sorsuk aktív alakítójává váljanak, hanem a résztvevő civil szervezetek munkáját megismerve maguk is segítettből segítővé válhassanak.

Köszönet illeti a következőket: Csobánka, Pilis és Zugló önkormányzatát és lakosságát, az Artemisszió Alapítványt, az AKKU Kulturális Egyesületet, az Evangélikus Diakóniát, az Irrsinnig Menschlich csapatát, a KultúrAktív Egyesület és a Színműveletek csapatát, a Lépj Időben Ki Egyesületet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Szatyor Közösséget, a Támaszpont MOPKA-t, a pilisi gyermekotthont, a fóti gyermekotthont, a 2-es számú Családi Típusú Elhelyező Központot, a Csibész Ifjúsági Egyesületet, a gútai és párkányi gyermekotthont és a Csepp a Tengerben Alapítvány önkénteseit.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb