Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói szerzők dedikáltak az első kerületi könyvvásáron

Két kerületi díszpolgár, Baranyi László és Beregi Péter komikus szócsatája nyitotta meg az első könyvvásárt és illatkóstolót a Zuglói Civil Házban. Az egész napos program során az olvasók zuglói vonatkozású írókkal és költőkkel találkozhattak.

Az író-olvasó találkozóra általános- és középiskolai osztályok is érkeztek, hogy rendhagyó irodalomóra keretében ismerjék meg a kerületi alkotókat. Mestyanekné Kovács Eszter magyartanár három osztályt is hozott az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolából, hiszen egyik tanulójuk, Szabó Jennifer is a szerzők között mutatkozott be.

Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője kiemelte, a programból szeretnének hagyományt teremteni, és minden évben, az ünnepek előtt megrendezni a könyvvásárt. – Idén olyan szerzőket hívtunk meg, mint Jámbor Gyuláné, aki az Európa szerte híres természetismereti könyvek megálmodója, vagy a fiatal, romantikus regényekkel jelentkező Jenny Taylor, illetve Búza Péter, aki ezúttal Szendrei Júliáról írt könyvet.

Fotó: Képszerkesztőség

Az olvasók találkozhattak többek között a Bethesda kórházat alapító Bodoky család képviselőivel és az általuk megírt történetekkel, Izsó Zita verseivel, Nagy Márta Júlia műveivel, Kiss Noémi meséivel, a Herminamező Polgári Körének kiadványaival, illetve a Budapest sorozat elemeivel is.

A könyvvásárra Karácsony Gergely is ellátogatott. – Zuglóban számos olyan művész él, akikre büszkék vagyunk, és így munkáikat közelebb tudjuk vinni a lakossághoz – mondta a zuglói polgármester.

Az egész napos rendezvény során a látogatók “megkóstolhatták” Molnár Éva illatos kompozícióit, míg a könyvvásárlók között Morschauer Miklós festőművész akvarelljét sorsolták ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb