Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felhívás a 2023. évi lakossági várakozási hozzájárulások kiadásáról

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2022. évre szóló lakossági, illetve napi egyórás várakozási hozzájárulások 2023. január 31-ig érvényesek.

A 2023. évre érvényes várakozási hozzájárulás 2022. november 15-től igényelhető.

Javasoljuk, hogy a várakozási hozzájárulást a www.zugloiparkolas.hu oldal Ügyfélablak menüjében igényeljék. Az Ügyfélablakon keresztül otthonukból kényelmesen, sorban állás nélkül és kedvezményesen kaphatják meg a 2023. évre érvényes parkolási engedélyt.

Ügyintézés módja Lakossági külön eljárásban Napi másfélórás külön eljárásban Lakossági és napi másfélórás (egy eljárásban)
Személyes ügyintézés 60 év alatt 2000 2000 4000
Személyes ügyintézés 60 év felett 2000 2000 2000
Online ügyintézés 2000 0 2000

 

Elektronikus formában csak azok az engedélyek intézhetők, amelyeknél a lakcímkártya és a forgalmi engedély személyi adatai megegyeznek.

A lakcím szerinti második gépjárműre kizárólag a személyes ügyfélszolgálatunkon kérhető a lakossági várakozási hozzájárulás. január 1-től a napi egyórás várakozási hozzájárulás a zuglói lakosok érdekében napi másfélórásra módosul. Így a napi 60 perc helyett 90 perc lesz a naponta egy alkalommal, egybefüggően igénybe vehető várakozási időtartam.

A napi másfélórás várakozási hozzájárulás online ügyintézés esetén továbbra is díjmentes.

Személyes ügyintézés esetén a költségtérítés összege 2.000.- forint.

Ha a kérelmező a 60. életévét 2023. december 31-ig betölti, és egy eljárásban igényli a lakossági és a napi másfélórás várakozási hozzájárulást, a költségtérítés összege 2.000.- forint.

Második lakossági várakozási hozzájárulás éves várakozási díja:

A lakossági várakozási hozzájárulás éves várakozási díjáról a fővárosi parkolási rendelet 10. § (5) bekezdése rendelkezik.

„(5) A lakossági várakozási hozzájárulás éves várakozási díja az adott területen fizetendő egyórai várakozási díj kétszázötvenszerese. A kerületi önkormányzat kedvezményeket határozhat meg az alábbiak szerint:

a) lakásonként az első gépjárműre kiadott hozzájárulás esetén a kedvezmény mértéke legfeljebb 100%,
b) lakásonként a második gépjárműre kiadott hozzájárulás esetén a kedvezmény mértéke:

ba) legfeljebb 30%, ha a kérelmezett gépjármű az EURO 3 környezetvédelmi kategóriának megfelel,
bb) legfeljebb 50%, ha a kérelmezett gépjármű az EURO 4 környezetvédelmi kategóriának megfelel,
bc) legfeljebb 70%, ha a kérelmezett gépjármű hibrid üzemű, vagy az EURO 5 környezetvédelmi kategóriának megfelel,
bd) legfeljebb 100%, ha a kérelmezett gépjármű teljesen gáz vagy elektromos üzemű.”

B jelű övezet: 450 forint/óra
Dózsa Gy. út – Vágány u. – Hungária krt. – Erzsébet Királyné útja – Francia út – Kerepesi út – Dózsa Gy. út által határolt terület (kivéve a Védett övezetet).

C jelű övezet: 300 forint/óra
Kerepesi út – Vezér u. – Ond Vezér útja – Őrs Vezér tere – Bánki Donát u. – Padlizsán u. – Kerepesi út által határolt területek, benne a határoló utak és terekkel.
Kacsóh Pongrác út – Kassai tér – Szikszó park – Lőcsei út – Telepes u. – Fűrész u. – Csömöri út – Lőcsei út – Bosnyák u. – Fűrész u. – Szugló u. – Lőcsei út – Egressy út – Egressy tér – Nagy Lajos király útja – Mogyoródi út – Róna u. – Egressy út – Mexikói út – Kacsóh Pongrác út által határolt terület, benne a határoló utakat, tereket.

Felhívás a 2023. évi lakossági várakozási hozzájárulások kiadásáról - tarifatáblázat grafika

ZKNP Parkolási Ügyfélszolgálat

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb