Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fesztiválzenekar vendégeskedett a Liszt Ferenc Általános Iskolában

Rendhagyó énekórán adott minikoncertet a Budapesti Fesztiválzenekar a Liszt Ferenc Általános Iskolában április 26-án.

Bár a Budapesti Fesztiválzenekar a világ leghíresebb színpadain zenél, egyik legfontosabb küldetésük az, hogy minél több emberhez eljuttassák a komolyzenét. Az ifjúság meghódítása érdekében egy iskolai programot indítottak el, melynek célja, hogy egy-egy tanítási óra keretében élményt nyújtsanak a gyerekeknek, és a velük folytatott párbeszéd révén közelebb hozzák őket a klasszikus zenéhez, illetve a Budapest Fesztiválzenekarhoz.

Ennek érdekében az elmúlt években partneriskolákat kerestek, ahol évente több alkalommal is rendhagyó ének-zenei órákat tartanának. Zuglóban két iskolával is együttműködést kötöttek, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziummal, illetve a Liszt Ferenc Általános Iskolával. Ez utóbbi intézményben április 26-án jártak a neves zenészek. A zenekar 12 tagja 12 hangszert szólaltatott meg, előbb külön-külön, majd mind a tucatot egyben is. A minikoncert csúcsa egy népdalcsokor volt, melyet a rendhagyó énekórán részt vevő negyedik osztályos tanulók a zenészekkel együtt énekelhettek. Az óra második felében pedig minden diák minden hangszert ki is próbálhatott.

Farkas Klára igazgatónő elmondta, hogy az együttműködés két éve tart már, és ez alatt a neves zenészek már négy dupla énekórát tartottak. A zenekarral való gyümölcsöző kapcsolatuk pedig az első pillanattól kezdve személyes volt, hisz több volt tanítványuk is komoly karriert futott be az együttesben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb