Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fia vette át Pécsi Ildikó posztumusz díszpolgári címét

Pécsi Ildikó sok évtizedes művészi munkájának elismeréseként, valamint a zuglóiak érdekében végzett közéleti tevékenységéért Zugló posztumusz díszpolgári címét fia, Szűcs Csaba vette át Horváth Csaba polgármestertől a Polgármesteri Hivatalban.

A Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő, Pécsi Ildikó színes személyisége, legendás alakításai felejthetetlen művésszé tették. A zuglóiak életének fontos szereplője volt, hiszen 1994 és 1998 között a kerület országgyűlési képviselőjeként az itt élőkért dolgozott. Az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagjaként és szakszervezeti vezetőként is sokat tett a színészek megbecsüléséért, a rászoruló művészek életkörülményeinek javításáért.

Szűcs Csaba - Horváth Csaba fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– Mondhatom a szüleim nevében is, hogy életünk jelenetős, nagyon termékeny és eredményes időszakának adott otthont Zugló. Ide születtem, a legmeghatározóbb húsz évem a kerülethez kötődik. Nagyon szerettem itt élni, a Városliget közelsége sokat jelentett nekem – mesélte a művésznő fia, aki hálával gondol Radnótis éveire, mert, mint mondta, a Radnóti Általános Iskola és Gimnázium olyan alapot adott, amelyre a mai napig támaszkodhat. – Bárcsak édesanyám vehette volna át a díszpolgári címet! Szerintem, ha most lenéz, nagyon büszke rá. Zugló után Gödöllő is – amelynek szintén díszpolgára – igen fontos helyszíne volt életének. Imádta mindkettőt, és ezeken a helyszíneken is imádták őt. Gödöllőn, a Művészetek Házában összeállítunk egy állandó kiállítást édesanyámról és édesapámról, Szűcs Lajosról. Mindkettőjük életpályáját rengeteg díj, elismerés kísérte. Zugló posztumusz díszpolgári címét többek között a Kossuth-díja, Gödöllő díszpolgári címe mellett a kiállítás keretein belül fogjuk elhelyezni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb