Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fiókales testközelből

Cinketojásokat, pár napja kikelt fiókákat figyelhetnek meg a kerületben a gyerekek. Az önkormányzat 50 mesterséges madárodút helyezett ki Zuglóban – az óvodák, iskolák udvarán is számos odú segíti a madarak költését, amit a kicsik minden évben nyomon követhetnek.

A Dr. Mező Ferenc Általános Iskolában már kikeltek a cinkefiókák, a diákok azt is végignézhették, hogyan etetik őket. A Kincskereső Óvodában a tojó még költi a tojásokat, ezért Bebesi Zoltán, a kerületben élő madarász különböző fészkeket mutatott az ovisoknak május 8-án.

A kicsik nemcsak a fészkek fajtáival, anyagaival ismerkedhettek, olyan érdekességeket is megtudhattak, hogy régen kis cipő helyett olykor a függőcinke elhagyott fészkét húzták a gyerekek lábára. Ubrankovics Bianka óvodavezető-helyettes a programot követően kiemelte, mennyire nagyszerű, hogy az óvodásoknak lehetőségük van arra, hogy természetes élőhelyükön figyelhessék meg a madarakat.

Fotó: Képszerkesztőség

Szabó Rebeka alpolgármester fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél közelebbről megismerjék a természetet, azokat a növényeket és állatokat, amelyek körülveszik őket. – Szerencsére Zugló nagyon szép zöld kerület, és az önkormányzat is odafigyel, hogy minél több madár legyen itt. Évekkel ezelőtt kezdeményeztem, hogy helyezzünk ki mesterséges odúkat a kerület különböző pontjaira, óvodákba, iskolákba. Az intézményekben minden évben igyekszünk ismeretterjesztő programokon keresztül bemutatni az egyes tojásokat, madárfajokat, a gyerekek pedig beszélnek a témáról, emlékeznek rá, hogy tavaly mit láttak. Beépül a mindennapjaikba, és felnő egy olyan generáció, amely tudja, hogy nem szabad elpusztítani a környezetet – fogalmazott az alpolgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb