Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fogytán az erő

Sokan a tűrőképességük határán vannak, egyre nehezebben tűrik a bizonytalanságot, megannyian kérnek segítséget, ugyanakkor a segítő szakembereknek is fogy az erejük – egyebek mellett erről beszélgettek a zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi online ülésén. 

A pandémia alatt a bűncselekmények száma nem nőtt, viszont több családon belüli erőszak, családi veszekedés, vita miatt hívják ki a rendőröket a kerületben. Sebőkné Barad Mária rendőr törzszászlós tájékoztatója szerint észrevehető, hogy ezek egy része alkoholfüggőség és mentális problémák miatt alakult ki.

Somogyi Tímea, a Családcentrum Alapítvány családterapeutája pedig arról számolt be, hogy egy-egy családnál muszáj személyesen segíteni, mert az otthon lévő gyerekek olyan dolgokat is észrevesznek, amit eddig nem, például azt, hogy az egyik szülőjük zugivó.

Problémaként említette, hogy a kisgyermekek és újszülött babák szülei a személyes kontaktus hiányában úgy érzik, nincs elég segítségük, nagyon igénylik az online vagy zárt csoportokban lévő tanácsadást. Az ülésen az is kiderült, hogy a segítő szakemberek is fáradnak, több zuglói civil szervezet, a Tiszta Jövőért Alapítvány és a Lelki Egészségvédő Alapítvány (LEA) is tart ingyenes tanácsadást nekik. Sokacz Anikó a zuglói KEF vezetője hangsúlyozta, feladatának érzi, hogy felkutassa azokat a támogatási lehetőségeket, amelyekre pályázhatnak a civil szervezetek, ezért már a fővárossal is egyeztetett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb