Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fontos információ!

Tisztelt Zuglóiak,

hazánk négy, orvosokat képző egyeteme, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem valamint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között. A kutatás célja, hogy az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában.

Zugló is bekerült a mintába, az itt élők közül 99 előre kiválasztott személyt kértek fel, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.
A résztvevők kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, ez lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.
A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.
A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.
A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezzük a szűrést.

Kérem, akiket kiválasztottak, vegyenek részt a szűrésen, mert ezzel segítenek a vírus elleni küzdelemben, a járvány leküzdésében!

Vigyázzunk egymásra!

Horváth Csaba, Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb