Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Frissítettek a Neumannban

A tanév utolsó tanítási napján – június 10-én – rendhagyó projektnapot rendeztek a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában. Az iskolai diákjai új arculatot és új logót terveztek az iskolának, melyet az említett projektnapon a tanárok és a többi diák előtt prezentáltak. A közönség pedig az öt terv közül kiválasztotta egy neumannos frissüléshez a leginkább megfelelőt.

– A Nemzeti Tehetség Program keretében és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával a második félévben hatvanórás komplex tehetségazonosító műhelymunkát végeztünk – tudtuk meg Gyurcsik Péter programfelelőstől. – Ezen húsz médiatagozatos diákunk vett részt, akiknek az elsődleges feladata az iskola új (friss) arculatának és logójának az elkészítése volt.

A hatvanórás továbbképzésen azonban a tervezésig sok minden történt. Többek között a diákok megismerkedtek a legsikeresebb brand-ekkel, a logók design-elemeivel, az igényes weboldalakkal, újragondolhatták az iskolai honlapot, laborálhattak (fényképet hívhattak elő), analóg fényképeket digitálisan szerkeszthettek, megismerkedhettek a fényfestéssel, a pólószitálással, ellátogathattak a Prezi Nagymező utcai új irodájába, és végül több órát szenteltek az iskolai arculat újragondolásának. A program zárására pedig az utolsó tanítási napon került sor, amikor a diákokból álló szakmai team-ek bemutatták a saját logó- és arculatterveiket.

– Minden iskola életében fontos, hogy az arculatát időnként frissíteni tudja. Mi is erre törekszünk, és ehhez kértük a diákjaink segítségét. Az általuk beadott munkák egyelőre csak tervek, de a legjobbnak választott alkotást a jövőben használni, vagy legalább továbbgondolni szeretnénk. A június 10-i projektnapon a zsűri és az iskola diákjainak tetszését a 11. évfolyam logóterve nyerte el. A nyertes csapat tagjai: Barabás Anna, Horváth Márk, Kelemen Dániel és Kiss György voltak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb