Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Görög est a Munkácsyban

A Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában hagyomány, hogy évente egyszer egy nagy rendezvény erejéig megnyitják a kapukat a szülők előtt. Ez a rendezvény évente változni szokott, hol a farsang, hol a gyereknap szolgáltat okot a szülőkkel, családokkal való találkozásra. Néhány éve azonban Művészetek éjszakája néven egy új programot is elindítottak, amely hamar népszerűvé vált.

Losonczi Julianna intézményvezető elmondta, hogy az első két alkalommal Egyiptom és India volt terítéken, idén pedig Görögországot választották, a döntést alátámasztotta, hogy a Csáktornya park környékén sok görög nemzetiségű család él, így az iskolában is több görög nemzetiségű diák tanul.

A színes programok nemcsak a görög kultúra megismerését, hanem a balkáni ország gasztronómiájának, illetve az ókori és újkori olimpiák bemutatását és összehasonlítását is tartalmazta. Ehhez nagy segítséget kaptank a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatától.

Látványos programmal kezdődött és látványos programmal zárult az idei Művészetek éjszakája a Munkácsyban. Nyitásként ugyanis egy tradícionális görög (hoplita) harci bemutatót láthattak az érdeklődők az iskola udvarán, zárásként pedig az egyik legismertebb magyarországi görög buzukiművész, Angelidisz Vaszilisz Zeys és zenészbarátai varázsoltak igazi görög táncházat a tornaterembe. A kettő között pedig sok érdekesség történt: többek között olimpia ötpróba, görög jósda, görög táblás játékok, szabadulószoba, hoplita sisakkészítés, görög színház és görög ételek kóstolása is szerepelt a programok között. Az idei Művészetek éjszakáját néhány díszvendég is erősítette. Az olimpiák hangulatáról többek között Berki Krisztián, a 2012-es londoni olimpia aranyérmes tornásza, és Hristodoulou Niki kétszeres olimpikon vívó mesélt a gyerekeknek, míg a játékok levezetésében Hepi Endre, az ismert rádiós műsorvezető is segédkezett.

A hagyomány jövőre is folytatódik, a következő Művészetek éjszakáján Törökország kultúráját ismertetnénk meg a diákjainkkal. Ebben pedig nagy segítségünkre lehet az a kapcsolat, amely bennünket ehhez az országhoz fűz – tette hozzá az intézményvezető, aki arra célzott, hogy az iskola emeleti rajzterme néhány éve a török állam támogatásából készült el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb