Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyerekbirodalmat építettek Zuglóban

Egy mezítlábas parkot és egy baba-mama padot adták a Mogyoródi úti sporttelepen. Az újabb beruházást a nemrég elkészült kisgyermek-játszótérhez hasonlóan a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft. dolgozói önerőből valósították meg.

– A két új létesítményt a játszótér mellett helyeztük el – mondta Hámori György, az önkormányzati cég ügyvezető igazgatója -, hogy a gyerekek a szülők látókörén belül maradhassanak. A mezítlábas parknál külön korlátot szereltünk fel a kisgyerekeknek és a mozgáskorlátozottaknak is. A tervünk az, hogy az extrém sportpálya mellett egy minden igényt kielégítő gyereksarkot alakítsunk ki.
Mint megtudtuk, a pelenkázásra alkalmas pad az első ilyen eszköz Zuglóban.

– Nagy előrelépés ez a családosok számára – mondta Horváth Zsolt alpolgármester, aki szeptember 17-én átadta az új létesítményeket -, és nagy előrelépés az ovisoknak és az iskolásoknak is, akik pedig innentől kezdve bármikor kipróbálhatják a mezítlábas parkunkat. Az intézményeket már értesítettük a lehetőségről.

Fotó: Balogh Róbert

A Sport Kft. munkatársai a felnőtt játszótér, valamint az extrém sportpálya hibáit is kijavították, és úgy tervezik, tovább folytatják a felújítást. A játszótérfejlesztés második ütemében ugyanis a nagyobb gyerekek számára szeretnének új játszóeszközöket telepíteni. Ugyancsak cél a felnőtt játszótér modernizálása, a most felújított eszközök mellé új sporteszközök telepítése. Mindezek mellett egy nagyobb terület füvesítése is zajlik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb