Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A szuperkupa miatt tanácskoztak: Horváth Csaba a kötelező maszkviselést kérte

A Puskás Ferenc Sportarénában megrendezésre kerülő UEFA-szuperkupa döntő előkészületeiről, az eseménnyel kapcsolatos forgalomkorlátozásról és a járvány miatti biztosításági intézkedésekről tartott megbeszélést Horváth Csaba, Zugló polgármestere a mérkőzés szervezőivel és a rendőrség képviselőivel.

Horváth Csaba azért kezdeményezte az eszmecserét, hogy tájékozódjon a zuglóiakat érintő forgalomtechnikai változásokról és az esemény alatti tömeges fertőzés elkerülését szolgáló intézkedésekről, illetve hogy szükség esetén lépéseket tehessen a kerületben élők nyugalmának megóvására és egészségük védelmére.

A megbeszélésen Babicz Gábor, a szervezők transzport menedzsere azt mondta: a szeptember 24-i Bayer München – Sevilla mérkőzésre ugyanazok a korlátozások és forgalomszervezési intézkedések lépnek életbe, mint amelyek a Puskás Ferenc Sportaréna megnyitásakor voltak.

Kovács Péter, a biztosítás MLSZ és UEFA részéről kijelölt vezetője arról tájékoztatta Zugló polgármesterét, hogy a stadion körzetében és azon belül is biztosítják a távolságtartás lehetőségét, amelyre felhívják a szurkolók figyelmét is. Mint mondta, erre a nagy terek állnak rendelkezésre.

A mérkőzés biztosításának vezetője hozzátette, hogy arcmaszk viselése a stadion körzetében és azon belül is – a lelátó kivételével – mindenütt kötelező lesz. A nézőtéren csak a járványügyi előírások szerinti távolságban foglalhatnak helyet a szurkolók. Egymás mellett – másoktól kellő távolságra – legfeljebb ketten ülhetnek, akik közeli kapcsolatban állnak egymással.

Fotó: Balogh Róbert

Kovács Péter arról is beszélt, hogy külföldi szurkolók a magyar előírásoknak megfelelően léphetnek az ország területére és érvényes negatív koronavírus teszttel kell rendelkezniük. A stadion területére négy kapun lehet bejutni, itt testszkennerrel ellenőrzik a belépőket: mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét, és akinek ez eléri a 37,8 fokot, azt elkülönítik. A mérést egy német cég végzi, amelynek már van gyakorlata ebben. Tapasztalataik szerint egy ilyen létszámú rendezvényre általában 100-120 magasabb testhőmérsékletű személy érkezik.

Kovács Péter hangsúlyozta, céljuk, hogy beteg ember ne juthasson be a nézőtérre. Minden nézőnek adnak egy több oldalas, nagyon részletes angol, spanyol, német és magyar nyelvű tájékoztatót is.

Dr. Tiba Zsolt, Zugló jegyzőjének kérdésre válaszolva a szervezők elmondták, hogy minden kapunál lesznek maszkok, amit szükség szerint osztanak ki az érkezők között. A stadion területére csak rakományukkal együtt fertőtlenített járművek hajthatnak be.

A szervezők megígérték, tolmácsolják az UEFA felé Horváth Csaba polgármester azon kérését, hogy mindenki biztonsága érdekében a nézőtéren is legyen kötelező az arcmaszk viselése.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb