Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hálaadó istentisztelet a Limanova téri templomban

Vasárnap adták át hivatalosan a hívőknek a Budapest-Zuglói Református Egyházközség Limanova téri templomát.

A hálaadó istentiszteletet Szőke János, a gyülekezet lelkipásztora, és Szőke Noémi, beosztott lelkipásztor vezette. Az ünnepi istentiszteleten Szloboda József, Budapest-Északi Református Egyházmegye esperese is prédikált, valamint felszólalt Gyügyei Attila egyházmegyei főgondnok is, aki a felújításról elmondta: a több mint két évig tartó munkálatok során a parókia és a templom tetőszerkezete is megújult, kijavították a rejtett hibákat, új hűtő- és fűtőrendszert szereltek be, valamint kialakítottak egy baba-mama szobát is.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

 

Az építkezés költségei megközelítették a 35 millió forintot, amit többségében az egyház és a hívők adtak össze, de 15 millió forinttal a zuglói önkormányzat is támogatta a felújítást.

Karácsony Gergely polgármester az istentiszteleten elmondta: nem azért érkezett, hogy learassa az előző városvezetés babérjait, hisz a munkálatok még elődje idején kezdődtek meg, hanem azért, hogy hangsúlyozza, minden kisközösség – legyen az civil vagy vallási – fontos a jelenlegi vezetés számára, és továbbra is támogatni fognak minden olyan kezdeményezést, ami élhetőbbé teszi Zuglót.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb