Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harmincéves a Zuglói Társaskör

Harminc évvel ezelőtt, 1990. áprilisában alakult meg a Zuglói Társaskör. A civil szervezet tagjai aktív nyugdíjasok.

– Tavaszra terveztük a szülinapi bulinkat – mondta Gindele Istvánné, a társaskör elnöke -, de a koronavírus miatt nem tudtuk megtartani. Nyáron nehéz lett volna tető alá hozni a rendezvényt, ezért maradt a mostani, őszi időpont. Mikor lefixáltuk ezt a napot, még nem tudtuk, hogy a járvány milyen szakaszában leszünk, de úgy gondoltuk, az egészségügyi előírások maximális betartásával megtartható a program.

A Zuglói Társaskör a legaktívabb kerületi civil szervezetek közé tartozik. Köszönhetően annak, hogy a tagságot a legaktívabb nyugdíjasok alkotják.
– Harminc éve egy zuglói baráti közösség hozta létre a társaskört – mesélte Nagyné Lesti Katalin alelnök. – Egyre többen vagyunk, összetartó közösséget alkotunk, szeretünk egymás társaságában lenni, erőt és derűt adunk egymásnak.

– Én még csak 28 éves vagyok, amely egy kicsivel elmarad a társaskör korától. Ám én a 28 év alatt pont az ilyen közösségek miatt szerettem meg nagyon Zuglót – köszöntötte az ünneplőket Rózsa András alpolgármester, aki Sógor László környezetvédelmi tanácsnok társaságában az önkormányzatot képviselte a Zuglói Civil Házban rendezett születésnapi rendezvényen.

Fotó: Balogh Róbert

A civil szervezet tagjai bíznak abban, hogy az év két fő eseményét, a Márton-napi libavacsorát és a karácsonyi ünnepséget is meg tudják tartani.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb