Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Harmincéves keresztelő

Ismét bővült a sportolókról elnevezett zuglói tornatermek száma. A Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Földházi Zsófia öttusázóról nevezte el egyik termét, aki 2008-ban végzett az Ungvár utcai iskolában.

A tornaterem névadó ünnepségét június 15-én rendhagyó módon egy másik keresztelővel kötötték egybe. A zuglói iskola ugyanis éppen harminc éve, 1988. május 27-én vette fel az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd nevét. A jubileumi évforduló alkalmából az év utolsó tanítási napján csaknem annyi olimpiai bajnokot és élsportolót láttak vendégül, mint tették azt az 1988-as névfelvétel alkalmával.

A tornaterem névadó sportolóján kívül részt vett a pénteki ünnepségen Dombi Rudolf, Kammerer Zoltán, Liu Shaoang, Gedó György, Madaras Norbert és Schmitt Pál, valamint az egykori élsportolók közül Takács Orsolya, Engi Klára, Wichmann Tamás, Záhonyi Attila, Löwy Dóra, Bundzsák Gabriella, Cserba Brigitta, Székffy Nóra, Nattán Sarolta és Bükszegi Zoltán. A vendégek az aulában található Hajós Alfréd-dombormű megkoronázását követően mindnyájan rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak a diákoknak.

Fotó: Képszerkesztőség

A hagyományoknak megfelelően a Hajós-napról idén sem hiányozhattak az iskola udvarán az ügyességi játékok, a műfüves pályán pedig a kerületi iskolák részvételével focitornát is rendeztek.

Az ünnepségen az önkormányzatot Szabó Rebeka alpolgármester képviselte, aki hangsúlyozta, a Zuglói Hajós még az erős zuglói oktatásnak is kiemelkedő intézménye. Az iskola elsőként alkalmazta – 1987-től – Magyarországon a két tanítási nyelvű programot, amely azóta már országszerte elterjedt. Emellett az olimpiai iskolák körében is fontos szerepet tölt be, különösen fociban, illetve a szellemi olimpiai vetélkedőkön bizonyítottak már az iskola diákjai.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb