Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

HEGY-menetbe kapcsoltak

A karantén idején megháromszorozódott számos, a családon belüli erőszak száma a kerületben – derült ki a HEGY–konferencián, ahol gyermekvédő szervezetek igyekeztek összehangolni feladataikat a korántsem problémamentes időszakban.

A Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft, a Benedek Elek EGYMI, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XIV. kerületi Tagintézménye és a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ 2018-ban Hálózati Együttműködés a Zuglói Gyermekekért (HEGY) címen programot hirdetett meg, melyre a gyermekellátásban és gyermekvédelemben érintett összes szervezet képviselőjét meghívták.

– Korábban is tettünk már arra kísérleteket, hogy a gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó szervezeteket összehozzuk – tudtuk meg Adler Katalintól, a ZKNP prevenciós koordinátorától – A tapasztalatunk ugyanis az volt, hogy a területen dolgozók nem vagy nem elég alaposan ismerik egymás tevékenységeit, hatásköreit és lehetőségeit. Pedig azokat megismerve, a gyermekek, a családok és a szakemberek megsegítését is hatékonyabbá lehetne tenni.

2020. október 8-án, majdnem napra pontosan két évre a HEGY megalakulását követően ismét konferenciát tartottak – online formában – a programban résztvevő szervezetek részvételével.

– Ezen a konferencián elsősorban a munkacsoportok tapasztalatait hallgattuk és vitattuk meg – tette hozzá Adler Katalin. – Jó volt látni, hogy mennyire hatékonyan és „Zugló-specifikusan” tudnak egymással együttműködni a felek. A munkacsoportok beszámolói szerint már több olyan továbbképzés és program zajlik a kerületben, amely a gyerekek támogató környezetben történő felnevelését célozta meg. Szükség is van ezekre az ismeretekre, mert csak a koronavírus miatti karantén idején megháromszorozódott a jelzett családon belüli erőszak száma a kerületben.

Az októberi online konferencián Szabó Rebeka alpolgármester hangsúlyozta, a zuglói önkormányzat mindig is kiemelten kezelte a gyermekvédelmet, emiatt is működteti 2015 óta a Gyermekjóléti Kerekasztalt is, és a HEGY programját is maximálisan támogatni fogja.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb