Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hétvégéken már a 69-es vonalon is korszerű, légkondicionált CAF-villamosok járnak

A CAF-villamosok fokozatos forgalomba állításával lehetőség nyílik arra, hogy szombattól a 69-es vonalon is modern szerelvények közlekedhessenek a kisebb forgalmú időszakokban. Napjainkban már csaknem száz alacsonypadlós villamos szolgálja a fővárosi utasokat.

A fővárosi járműbeszerzésnek köszönhetően június 19-től kényelmesebben utazhatnak Zugló, Alsórákos, Pestújhely és Újpalota lakói. A magaspadlós TW-6000-es és TW-6100-as (hannoveri) villamosok mellett hétvégenként, illetve ünnepnapokon már a 69-es vonalon is forgalomba állnak a korszerű CAF-szerelvények. Eleinte két modern jármű teljesít szolgálatot, amely a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaival – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák – fokozza a Budapesten utazók komfortérzetét.

A 42-es villamos vonalán június 5. óta közlekedik CAF-villamos, amelyet gyorsan megkedveltek az utasok: az első két hétvégén mintegy hatezren használták az alacsonypadlós járműveket. Ezek a villamosok jelentősen kényelmesebb, csendesebb és energiahatékony közlekedést biztosítanak a fővárosiaknak. Az alacsony padlószint miatt a csomaggal vagy babakocsival közlekedők és a mozgásukban korlátozottak is könnyebben utazhatnak.

A 42-es és a 69-es villamosok vonalán a peronok egy része már átépült a korábbi években elvégzett felújítások során, a további megállók később újulnak meg. A Budapesti Közlekedési Központ a BKV Zrt.-vel együttműködve máshol is vizsgálja a CAF-villamosok hétvégi közlekedésének lehetőségét. A tervek szerint a következő időszakban – különböző fejlesztések megvalósítása után – újabb vonalakon is megjelenhetnek az új szerelvények.

Az alacsonypadlós járművek indulását legkönnyebben a BKK FUTÁR alkalmazás segítségével lehet nyomon követni, amely valós idejű járatinformációk alapján mutatja a szerelvények helyzetét.

BKK logo

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb