Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világliga-ezüstérem női vízilabdában

A 2016-os belgrádi Európa-bajnokság megnyerése után ismét világverseny döntőjébe jutott a magyar női vízlabda-válogatott. Bíró Attila együttese a világliga szuperdöntőjében nagy csatában vereséget szenvedett az Egyesült Államok csapatától, és ezüstérmes lett.

A magyar női vízilabda-válogatott pár hónappal ezelőtt a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán harcolta ki a tokiói részvételt. A magyar női vízilabda eddig még nem szerzett érmet az ötkarikás játékokon, de az elmúlt három olimpián is közel állt hozzá, ám kétszer ötméteresekkel, egyszer pedig a hosszabbításban vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen. A csapat most is esélyes az éremszerzésre, a cél érdekében pedig nagy erőket mozgósítanak.

Nemrégiben például két hetet az Egyesült Államokban edzőtáboroztak, ahol együtt készültek a világ legjobbjának számító amerikai csapattal. Azzal az együttessel, amellyel a világliga döntőjében is megmérkőztek, és amellyel Tokióban is egy csoportban lesznek. A BVSC-Zugló két kiválóságát, Gyöngyössy Anikót és Leimeter Dórát felvonultató együttes az athéni világliga döntő csoportküzdelmeit nehezen kezdte. A lányok az oroszoktól és a kanadaiaktól is kikaptak (egy góllal), ám a negyeddöntőben szárnyakat kapva megverték a spanyolokat, az elődöntőben visszavágtak a kanadaiaknak, majd a döntőben az amerikaiak dolgát is megnehezítették. Végül ezüstérmesek lettek.

A két zuglói vízilabdázót is felvonultató együttes Tokióban az amerikaiakkal, az oroszokkal, a japánokkal és a kínaiakkal lesz majd egy csoportban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb