Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hetven éves lett a világhírű artista

Tóth Csaba országgyűlési képviselő a Parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján, a szünetben egy fontos protokolláris kötelezettségének tett eleget. Zuglói otthonában köszöntötte a hetvenedik születésnapját ünneplő Kossuth- és Jászai Mari-díjas artistaművészt, Richter Józsefet.

Nehéz időszak ez a kulturális élet szereplőinek – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője -, mint ahogyan nehéz időszak ez mindenkinek. Nagyon bízunk abban, hogy hamarosan újra ott ülhetünk a cirkuszi porond körül, és ismét tapsolhatunk a Richter-produkcióknak.

Idősebb Richter József már a háttérben végez fontos tevékenységet. A Magyar Nemzeti Színház és a Richter Flórián Cirkusz alapítójaként rengeteg szervezési feladata van.

“Büszke vagyok rá, hogy a Városligetben található kőcirkuszt a mi családunk avathatta fel 1971-ben” – mondta az ünnepelt. “Arra pedig még büszkébb vagyok, hogy az elmúlt ötven évben a családom négy nemzedéke is felléphetett a zuglói manézsban.”

Idősebb Richter József több mint 35 éve Zuglóban él. Ő volt az első magyar artistaművész, aki szerepelhetett, és aki Ezüstbohóc-díjat nyert Monte Carloban, a világhírű cirkuszfesztiválon, illetve a magyar cirkuszi művészek közül is ő érdemelte ki elsőként a Kossuth-díjat. Mindkét fiából artistaművész lett, Flórián és József már az Aranybohóc-díjat is hazahozta a monacói hercegségből, de a két unoka, Kevin és Angelina is egyre többször bizonyítja kivételes artistatehetségét.

A február 15-i születésnapi látogatáson Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Bitskey Bence kulturális tanácsnok idősebb Richter József édesanyjáról, Stella asszonyról sem feledkezett meg, aki nemrégiben ünnepelte 89. születésnapját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb