Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hetven éves lett a világhírű artista

Tóth Csaba országgyűlési képviselő a Parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján, a szünetben egy fontos protokolláris kötelezettségének tett eleget. Zuglói otthonában köszöntötte a hetvenedik születésnapját ünneplő Kossuth- és Jászai Mari-díjas artistaművészt, Richter Józsefet.

Nehéz időszak ez a kulturális élet szereplőinek – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője -, mint ahogyan nehéz időszak ez mindenkinek. Nagyon bízunk abban, hogy hamarosan újra ott ülhetünk a cirkuszi porond körül, és ismét tapsolhatunk a Richter-produkcióknak.

Idősebb Richter József már a háttérben végez fontos tevékenységet. A Magyar Nemzeti Színház és a Richter Flórián Cirkusz alapítójaként rengeteg szervezési feladata van.

“Büszke vagyok rá, hogy a Városligetben található kőcirkuszt a mi családunk avathatta fel 1971-ben” – mondta az ünnepelt. “Arra pedig még büszkébb vagyok, hogy az elmúlt ötven évben a családom négy nemzedéke is felléphetett a zuglói manézsban.”

Idősebb Richter József több mint 35 éve Zuglóban él. Ő volt az első magyar artistaművész, aki szerepelhetett, és aki Ezüstbohóc-díjat nyert Monte Carloban, a világhírű cirkuszfesztiválon, illetve a magyar cirkuszi művészek közül is ő érdemelte ki elsőként a Kossuth-díjat. Mindkét fiából artistaművész lett, Flórián és József már az Aranybohóc-díjat is hazahozta a monacói hercegségből, de a két unoka, Kevin és Angelina is egyre többször bizonyítja kivételes artistatehetségét.

A február 15-i születésnapi látogatáson Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Bitskey Bence kulturális tanácsnok idősebb Richter József édesanyjáról, Stella asszonyról sem feledkezett meg, aki nemrégiben ünnepelte 89. születésnapját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb