Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hiánypótló kiadványt mutattak be a Braille-írásról

Könyvbemutatóval és Braille-emlékérem átadóval ünnepelték a fehérbot nemzetközi világnapját a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségében (MVGYOSZ) pénteken.

Az ünnepség Bieber Mária Bevezetés a Braille-írás – olvasás “rejtelmeibe” című könyvének bemutatójával kezdődött. A kiadvány kifejezetten látó embereknek szól, nekik segít megismerni a pontírást.

A szerző úgy szerkesztette, hogy laikusok és szakemberek számára is hasznos legyen. “Senki sem tanítja Braille-írásra látó társainkat, pedig az ő családjukban, baráti körükben is lehetnek látássérültek. A szakemberek pedig feladatlapokat állíthatnak össze a könyv segítségével, és olyan játékos feladatokat is olvashatnak, amelyekkel könnyebben taníthatják a gyerekeket” – fogalmazott Bieber Mária, aki személyes tapasztalatait is leírta könyvében.

Fotó: Képszerkesztőség

Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke nagyon fontos, hiánypótló kiadványnak nevezte a kötetet. “Amellett hogy mindenki számára hasznos információkat tartalmaz, összegzi a teljesírású pontírás szabályait” – jegyezte meg.

A program a Braille-emlékérmek átadásával folytatódott – az elismerést azok a látó és látássérült emberek kaphatják, akik kimagasló tevékenységet végeznek a súlyosan látássérültekért, illetve hatékonyan segítik a szövetség működését. Idén a kitüntetést Bárány Krisztina, Horváth Antalné, Nagy Árpád, Kővári Zita és Körmendy József (posztumusz) kapta.

A fehérbot nemzetközi világnapja alkalmából szervezett rendezvény író-olvasó találkozóval ért véget, ahol az érdeklődők Bieber Máriával beszélgethettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb