Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Horváth Csaba, Zugló polgármesterének nyílt levele Kásler Miklós emberi erőforrás miniszterhez

Dr. Kásler Miklós

az Emberi Erőforrások Minisztériumának

minisztere részére

 

Tisztelt Miniszter Úr!

Engedje meg, hogy a legfontosabbal kezdjem: kérem, győzze meg a Kormányt, hogy tegye végre  félre a politikai játszmákat, mert itt és most az emberek egészségéről és életéről van szó. Támaszkodjon az önkormányzatokra az emberek gyors és tömeges átoltása érdekében!

Súlyos időket élünk, a koronavírus-járvány egyre több embert fenyeget, az igazolt pozitív esetek száma folyamatosan emelkedik, eddig több mint 15 ezren vesztették életüket a járvány okozta megbetegedésben, a kórházak többsége túlterheléssel küzd, a magyar gazdaság pedig az elmúlt egy évben megrogyott, emberek százezrei veszítették el munkájukat, családok veszítették el megélhetésüket.

Mint minisztert, mint orvost és mint embert kérem arra, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy egy időben minél több helyen, tömegével kaphassák meg az oltást a magyar emberek, ezért  támaszkodjanak az önkormányzatokra, ehhez biztosítunk orvosokat, ápolókat, adminisztratív dolgozókat és megfelelően felszerelt oltópontokat.

Zugló, amelynek a polgármestere vagyok, készen áll arra, hogy a zuglói lakosok sürgős átoltása érdekében, akár több tucat helyszínen segítsen a tömeges oltási programban. Két rendelőintézetünkben eddig összesen öt oltópontot alakítottunk ki, megszerveztük ezek munkáját, és erről tájékoztattuk az Operatív Törzset. Ez egy hónapja történt, azóta válaszra sem méltattak bennünket. Pedig az öt oltópont sokszorosát is ki tudnánk alakítani, azért, hogy minél gyorsabban tudjuk átoltani zuglóiakat, az életük és az egészségük védelmében, és természetesen azért, hogy végre visszakapják a régi életüket.

A jelenleg tapasztaltak alapján nem értem, a Kormány miért nem fogadja el az önkormányzatokat partnernek? Hogyan lehetséges az, hogy a járvány harmadik hullámában sem veszik igénybe az önkormányzatok nyújtotta segítséget, szakembereket, helyszíneket, helyismeretet? Miért nem fogadják el az önkormányzatok önzetlen munkáját a koronavírus-járvány elleni küzdelemben? Az önkormányzatok ugyanúgy a lakosság szolgálatát, egészségének megóvását, jólétének biztosítását tekintik a legfontosabb feladatuknak és céljuknak.

Kérem, fontolja meg, és győzze meg a Kormányt: fogadja el az önkormányzatok segítségét, hajtsuk végre együtt az oltási programot, szabadítsuk meg Magyarországot a koronavírus-járványtól és annak következményeitől. Itt az ideje, hogy a Kormány végre partnerként kezelje az önkormányzatokat! Azokat az önkormányzatokat, amelyek a járvány elleni védekezés érdemi részét eddig is elvégezték, gyakran éppen a Kormány helyett.

Kérem, hogy azonnali hatállyal vonják be az önkormányzatokat az oltás megszervezésébe és lebonyolításába!

 

Budapest, 2021. március 12.

Üdvözlettel:

 

Horváth Csaba

Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb