Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Húsz éve dolgoznak a tiszta jövőért

Huszadik születésnapját ünnepelte a 2004 óta Zuglóban működő Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány. A szervezet fő célja a fiatalok droghasználatának megelőzése, csökkentése, szemléletformálás, a szenvedélybetegség megismertetése a fiatalokkal.

Az Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező által létrehozott alapítvány és az önkormányzat közötti szoros együttműködés évek óta tart, a kerület vezetése maximálisan támogatja a tevékenységet – hangzott el a december 4-i ünnepségen. Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok köszöntőjében hangsúlyozta, már 2014-es megválasztása előtt is hallott az alapítványról, s az önkormányzati együttműködésre nagyon büszke, hiszen nemcsak Zuglóban, hanem országszerte ismerik és elismerik a munkájukat.

A program fővédnöke Karácsony Gergely főpolgármester volt, akit Szeles András civilszervezeti referens képviselt a Zuglói Civil Házban. Szeles kiemelte: tisztában van azzal, hogy manapság a civil szervezetek állami feladatokat is ellátnak, ezért nagy szükség van rájuk. Az alapítvánnyal kapcsolatban megjegyezte, szimpatikus számára, hogy olyan munkát végeznek, ami valóban igyekszik megoldást keresni a napjainkban egyre súlyosbodó problémára. Gondi János, az alapítvány elnöke, egyfajta időutazásra hívta jelenlévőket –felidézte a szervezet életének legfontosabb mozzanatait, programjait, sikereit. Az alapítás évében indított Légy észnél! prevenciós program például több, mint háromszázezer középiskolást ért el, a 2014-től működő Party Service projekt keretein belül eddig százezernél is több fiatallal léptek kapcsolatba. Kiemelt programjaik közé tartozik továbbá a gyermek- és ifjúság-addiktológiai ambuláns rendelés, az elterelés valamint a kortárssegítő képzés középiskolások számára. A baráti hangulatú, élménybeszámolókkal, rövid szakmai visszatekintésekkel tarkított ünnepségen részt vett mások mellett Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke is.

Aki segítségre szorul, az könnyen elérheti az alapítványt: a Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány címe: 1143 Budapest, Tábornok utca 11/B., telefonszáma: +361 460 9671.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb