Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Idén is megmozdult a kerület

Ismét a sporté volt a főszerep május utolsó hétvégéjén, a XII. Zuglói Sportfesztiválon és Patak-parti futáson.

A vasárnapi rendezvényen az ovisok 300, míg a legedzettebb felnőttek 4032 métert futottak, ezzel párhuzamosan egész nap zajlott a 2015/2016. tanévi BMX Diákolimpia országos döntője is, a színpadon pedig a zuglói sportegyesületek bemutatóját láthatták azok, akik kilátogattak a Mogyoródi úti sportpályára.

Fotó: Képszerkesztőség

Bátki László, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. ügyvezetője elmondta, a programok összeállításánál arra törekedtek, hogy ne csak szórakozási lehetőséget biztosítsanak, hanem közösséget is építsenek, közelebb hozzák egymáshoz az embereket, a kerületben működő egyesületeket.

“Mindenki nyertes, aki ma versenybe száll, vagy sportol a pályán. Büszke vagyok rá, hogy Zugló egy sportos kerület, külön örömmel tölt el, hogy a 12 évvel ezelőtt elindított program a városrész egyik legnépszerűbb eseményévé nőtte ki magát” – fogalmazott a megnyitón Rozgonyi Zoltán alpolgármester. A Patak-parti futást Rátonyi Gábor, Zugló egykori polgármestere, a Szeretjük Zuglót Egyesület elnöke találta ki, aki maga sem gondolta volna, hogy kezdeményezésének ekkora sikere lesz.

Fotó: Képszerkesztőség

A május 28-i rendezvényen emellett két újabb kerékpárt kapott a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztálya, amelyeket a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) Szomszédom a rendőr! programjának keretében adományozott a szervezet az önkormányzat és egy cég támogatásával. “Az egészségmegőrzésen túl nagyon fontos a közbiztonság növelése is, szeretnék, ha mindenki jól és biztonságban érezné magát a kerületben” – fogalmazott Hajdu Flórián alpolgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb