Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Intézkedik a jegyző a Zászlós utca ügyében

Több mint száz lakó írta alá azt a petíciót, amit Horváth Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) zuglói elnöke adott át Karácsony Gergelynek a Zászlós utca 7. szám alatti ingatlan ügyében. A polgármester a jegyzőhöz fordult.

Évek óta problémát okoz a környékbeli lakóknak a Zászlós utca 7. szám alatt álló romos, elhagyatott épület. Az egykori, elektromos alkatrészeket gyártó gyártelep fennmaradt központi irodaházába ugyanis tíz-húsz ismeretlen személy jár be, és tartózkodik ott illegálisan.

Amellett, hogy hangoskodással zavarják a szomszédos épületek lakóit, minden nap hatalmas füstöt csinálnak. Feltehetően fémhulladékkal üzletelnek, ezért nagy mennyiségű kábelt égetnek – mondta Horváth Zsolt, a DK zuglói elnöke.

Karácsony Gergely polgármester júniusban személyesen tájékozódott a helyzetről, majd a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordult segítségért. Azt kezdeményezte – életveszélyre hivatkozva -, hogy kötelezzék az ingatlan tulajdonosát az épület lebontására. A Kormányhivataltól azonban elutasító válasz érkezett, amely ellen nincs jogorvoslati lehetőség.

Ezek után felkértem a kerület jegyzőjét,  hogy a rendelkezésére álló hatósági eszközökkel lépjen fel az ügy érdekében – közölte Karácsony Gergely.

A polgármester elmondta, hogy az ingatlannak jelenleg három tulajdonosa van, akikkel keresik a kapcsolatot. Karácsony Gergely hozzátette, az önkormányzat végső célja, hogy ne csak a szemét és a randalírozás szűnjön meg a környéken, hanem kapjon értelmes funkciót a terület.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb