Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közgyűlési előzetes

Energetikai felújítás a Mályva Óvodában, térfigyelő rekonstrukció a Füredi úti lakótelepen, lisztérzékenységi szűrés a a kerületi óvodásoknál – egyebek mellett ezekről határozhatnak a képviselők a csütörtöki testületi ülésen.

A zuglói képviselők október 20-i ülésükön döntenek többek között arról, hogy folytatódhat-e a Füredi úti lakótelep térfigyelő rendszerének rekonstrukciója. A felújítás első része jövő év januárjáig tart, ez a munka folytatódna 19 új kamera létesítésével a második ütemben, amennyiben Hajdu Flórián alpolgármester előterjesztését a képviselők elfogadják.

Sikeres uniós pályázat esetén energetikai felújítás kezdődhet a Mályva Óvodában és Bölcsödében. Az eredményes pályázathoz csütörtökön a testületnek feltételes közbeszerzésről kell döntenie, ez ugyanis alapfeltétele a pályázat benyújtásának.

Szabó Rebeka alpolgármester előterjesztése alapján Zuglóban lehetőség nyílna néhány tűzcsap ivócsappá alakítására. Ez olyan – Budapesten már 43 helyen jól bevált – átalakítást jelent, amely a tűzoltást nem veszélyezteti, ugyanakkor a gyalogosoknak, bicikliseknek köztéri ivóvizet biztosít. Amennyiben a képviselők támogatják a javaslatot, úgy Zuglóban 9 helyen lenne új köztéri ivókút.

A kerület képviselő-testülete tárgyalja azt az előterjesztést is, amely a zuglói iskolások környezettudatos és lokálpatrióta nevelését segítené elő azzal, hogy bevonná a gyerekeket a kerület faültetési programjába. Várnai László (Civilzugló Egyesület) előterjesztése szerint a fákat a diákok elsősorban iskolájuk udvarán ültetnék és ők is gondoznák, nevelnék a facsemetéket.

A zuglói képviselők döntenek a kerületi nagycsoportos óvodások lisztérzékenységi szűréséről is. A korábbi szűrőprogramban 604 gyerek vett részt, közülük 8-ról derült ki, hogy speciális étrendre van szüksége. Amennyiben a képviselők elfogadják Varga Péter (Fidesz-KDNP) a szűrés folytatásáról szóló előterjesztését, úgy újabb 970 zuglói kisgyerek vehet részt ingyenes szűrővizsgálaton.

A zuglói képviselő-testület csütörtökön dönt Lévai Sándor szocialista képviselő előterjesztéséről, hogy a nyilasper 50. évfordulójára, jövőre állít-e emlékművet az áldozatoknak a nyilasok egykori zuglói bázisánál. 1944-ben a mai Thököly étterem épületében alakították ki központjukat a nyilas párt hívei. Ebben az épületben állampolgárok százait megkínozták, kivégezték. Több mint két évtizeddel a történtek után rendezték a zuglói nyilaspert, amelynek végén a 19 egykori pártszolgálatosból hármat halálra ítéltek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb