Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Itt bárki megállhat egy könyvért

Átadták a kerület első, nyilvános könyvszekrényeit. A Sárkányos játszótéren kihelyezett, üvegajtós polcokon gyermekkönyvek találhatók, míg az Örs vezér téri és a Bosnyák téri szekrényben a felnőttek válogathatnak az ingyenes olvasnivalók között. A polcokról bárki, bármikor elvehet egy könyvet, ha hoz helyette másikat.

A zuglói könyvmegállók ötletét Czeglédi János, a Jobbik önkormányzati képviselője terjesztette a testület elé. A megvalósításban a kerületi önkormányzat és a Szent Kristóf – Egymásért Alapítvány segített. A most megnyílt három könyvmegálló polcaira csaknem 200-200 darab olvasmány fér, és minden egyes szekrény oldalán elolvasható a használati utasítás.

– Az Örs vezér téri és a Bosnyák téri könyvszekrények napelemesek, így azok esténként is jól láthatók – mondta Czeglédi János, aki Szávay István, Zugló jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje és Markó István Elemér társaságában egy nagy doboznyi gyermekkönyvvel töltötte fel a Sárkányos játszótér könyvespolcait.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely kisfia kedvenc sorozatának egyik részét tette a polcra. Gyakorló apukaként azt mondta, az esti mese olvasása szent idő, és hangsúlyozta, hogy az olvasás szeretetét meg kell erősíteni a társadalomban. – A könyvmegálló arra is felhívja a figyelmet, hogy nem kell mindent kidobnunk, amire nincs szükségünk, és nem mindenkinek adatik meg, hogy új könyveket vásároljon – mondta a polgármester.

A gyerekeknek kihelyezett könyvespolcra mások mellett Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek, a Zuglói Zrt. munkatársai és Janicsák István előadóművész is hozott néhány színes olvasnivalót.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb