Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jelentősen javult Zugló közbiztonsága 2015-höz képest

Egy év alatt 15 százalékkal csökkent Zuglóban a regisztrált bűncselekmények száma – derül ki a XIV. kerületi rendőrkapitányság éves beszámolójából. Főleg a vagyon elleni bűncselekmények száma csökkent, azaz jóval kevesebb volt a regisztrált gépkocsilopás, lakásbetörés 2016-ban, mint az azt megelőző évben. Szinte valamennyi bűncselekmény fajta esetében kevesebb volt a bűnelkövetés a kerületben, egyedül a rablás és rongálás száma nőtt csekély mértékben.

Zuglóban is jelen vannak ún. trükkös lopások, melyek főleg az időskorúakra jelentenek veszélyt. Ezek azok a bűncselekmények, melyek során idősektől – jóhiszeműségüket kihasználva – pénzt csalnak ki. A megelőzés érdekében tavaly a kerületi rendőrök 14 előadást tartottak nyugdíjas klubokban arról, mi az, amire a szépkorúaknak figyelniük kell, hogy ne érje őket sérelem. A kerület rendőrei bűnmegelőzési előadásokat tartottak a kerület oktatási intézményeiben is, 16 iskolában 102 osztály részére szerveztek előadást olyan témáról, melyet az érintett intézmény fontosnak tartott.

Sajnos a közúti balesetek száma nőtt Zuglóban: 2016-ban hatan haltak meg közúti balesetben és többen szenvedtek sérüléseket a kerület közútjain, mint egy évvel korábban.

A kerületi rendőrkapitányság beszámolója szerint a szakmailag sikeres évhez jelentősen hozzájárult az, hogy a rendőrség kiváló kapcsolatot ápol a kerületi társszervekkel, az önkormányzati rendészettel, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, valamint a Zuglói Közbiztonsági Kft-vel, ennek köszönhetően nőtt a bűnmegelőzés és felderítés hatékonysága.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb