Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Zuglói Önkormányzati Rendészet üzemeltetheti a fizető parkolási övezeteket

Megvétózta a polgármester az önkormányzat, valamint a Mundo-projekt befektetői közötti megállapodást jóváhagyó testületi határozatot, és újabb térfigyelő kamerákat telepítenek a kerületben – egyebek mellett ezekről döntött a képviselő-testület március 30-án.

Ez a tudósításunk 2017. március 30-i. A képviselő-testület döntését egy későbbi, 2017. április 12-i ülésén visszavonta. Az aktuális tudnivalók: https://www.zuglo.hu/ujratargyaltak-a-mundo-megallapodast/

A testület csütörtöki ülésén a képviselők hosszú vita után fogadták el az önkormányzat, valamint ECHO Investment Hungary Ingatlanhasznosító Kft. és a Mundo Shopping Center Development Kft. közötti Közérdekű Fejlesztési és Együttműködési Megállapodásra vonatkozó előterjesztést. Karácsony Gergely bejelentette: megvétózza a döntést, mert a határozat jogi aggályokat vet fel, aminek a feloldásához további egyeztetésekre van szükség.

A képviselők arról is döntöttek, hogy a fizető parkolási övezetek üzemeltetésével a Zuglói Önkormányzati Rendészetet bízzák meg.

A képviselő-testület elfogadta továbbá a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját, illetve jóváhagyta a kerületi rendőrkapitányság 2016. évi munkáját összegző jelentést. A rendőrségi tájékoztató szerint az elmúlt évben a kerületben jelentősen csökkent a regisztrált bűnesetek száma. A kapitányság tavalyi eredményességi mutatója 33,1 százalékos volt.

A testület azt is megszavazta, hogy újabb 14 térfigyelő kamerát telepítsen a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. a kerületben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb