Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jövőre folytatódik az intézmény-felújítási program

Különleges ajándékot kaptak karácsonyra a Mályva Óvodába és Bölcsődébe járó gyerekek. A rengeteg édesség, könyv és játék mellé teljes egészében birtokba vehették a felújított intézményt. A munkálatok több mint 300 millió forintba kerültek.

Az épületegyüttes felújítása februárban kezdődött, és az utolsó simításokat december közepén végezték el a szakemberek. A Zuglói Mályva Óvoda és Bölcsőde külső felújítására az önkormányzat európai uniós pályázaton nyert 123 millió forintot, amelyet csaknem 66 millió forint önrésszel egészített ki, míg az intézmény belső felújítására további 120 millió forintot költöttek saját forrásból.

A sikeres rekonstrukciót egy nagyszabású karácsonyi műsor keretében ünnepelték meg. Először az intézmény dolgozói adták elő a Visszajött a répa című mesét, majd a Búzavirág csoport gyermekei mutattak be betlehemes játékot, amit többek között Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek, valamint Sógor László önkormányzati képviselő is végignézett.

– Zugló erejét megfeszítve, csaknem 1 milliárd forintból hajtott végre idén intézmény-felújítási programot. A rekonstrukció 14 intézményt érintett – mondta Karácsony Gergely, és az önkormányzat nevében egy-egy könyvutalvánnyal köszönte meg a dolgozók kitartását, Szabó Rebeka alpolgármester pedig édességekkel ajándékozta meg a gyerekeket. – A felújítási program jövőre is folytatódik. Azt az ütemet igyekszünk tartani a következő évben, amit idén követtünk. Szeretnénk sorra venni azokat az intézményeket, amelyek ebben az évben kimaradtak a munkálatokból – magyarázta a polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb