Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fiatal sporttehetségeket díjaztak

Zuglóban nagy hagyománya van a tehetséges, fiatal sportolók támogatásának és elismerésének. A tiszteletükre rendezett ünnepségen idén tízen vehették át a Jó Sportoló, Jó Tanuló díjakat.

– Zugló két dologban nagyhatalom, egyrészt az oktatásban, a tudás átadásában, lévén, hogy a főváros egyik legnagyobb tankerülete vagyunk, és rendkívül magas színvonalú oktatási intézményekkel rendelkezünk. Másrészt a sportban is kiváló eredményekkel büszkélkedhetünk úgy a múltban, mint a jelenben, remélhetőleg a jövőben is. Az önkormányzat pedig minden évben megpróbálja kifejezni nagyrabecsülését mindazoknak, akik mindkét területen kimagaslóan teljesítenek, vagy akik eredményükkel a kerület hírnevét is öregbítették – mondta ünnepi beszédében Karácsony Gergely polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Jó Sportoló, Jó Tanuló díjat vehetett át idén Ekker Léna, a Móra Ferenc Általános Iskola műkorcsolyázó tanulója, Peresztegi Kitti tornász (Zuglói Hajós), Falusi Réka twirlinges (Zuglói Munkácsy), Nabilek Péter Simon atléta (Zuglói Hajós), Takács Fanni táncos (ELTE Radnóti), Zólyomi László gyorskorcsolyázó (Németh Imre), Kerekes Kármen lovas és jégkorongozó (Csanádi), Kiss Veronika Márta táncos (Teleki), Kulcsár Boglárka rúdugró és Tremmel Flóra evezős (Szent István Gimnázium). Az elismeréseket Karácsony Gergely polgármestertől, valamint Szabó Rebeka és Rozgonyi Zoltán alpolgármestertől vehették át a diákok, akik az oklevelek mellett a Zugló, a sportváros című könyvet és vásárlási utalványt is kaptak.

Fotó: Képszerkesztőség

Ezt követően a kerület vezetői azokat a fiatal sportolókat köszöntötték, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották idén. Ilyen elismerésben részesült a BVSC-Zugló három fiatalja, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Liza, a világbajnoki ezüstérmes para-asztaliteniszező Pálos Péter, és az Európa-válogatottba behívott pingpongos András Csaba, valamint a KSI SE több tehetsége, az ifjúsági és U23-as, Maraton- és Egyetemi világbajnokságokon érmes Bakó testvérek, Olga és Tamás, az U17-es Európa-bajnok öttusázó, Koleszár Mihály, a junior világbajnok kajakos Kőhalmi Emese, az egyetemi világbajnok kajakos Németh Konrád Mátyás, valamint a Budapesti Honvéd U17-es Európa-bajnok párbajtőrvívója, Muhari Eszter Barbara és Takács Fanni a DoKa Dance Stúdió Európa-bajnok, világbajnoki érmes táncosa. A nyertesek az önkormányzattól az oklevél és a könyvajándék mellett pályázati támogatást is kaptak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb