Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jövőre indulhat a bérlakásépítés

A bérlakásépítés előkészítése, együttműködési megállapodás a Városliget Zrt.-vel, közvilágítási mintaprojekt indítása – többek között ezekről döntött csütörtöki ülésén Zugló képviselő-testülete.

A képviselők elfogadták az adóhatóság 2015. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Az előterjesztés szerint a tavalyi adóbevétel 159,2 millió forinttal haladta meg a 2014. évit.

A testület arról is döntött, hogy az önkormányzat 2017–2019. között évente legalább 50, átlagosan 40–70 négyzetméter alapterületű bérlakást épít. Jóváhagyták továbbá a Wass Albert téri játszótér közvilágítási mintaprojektjét, amely megvalósítására nettó 2,6 millió forintot szavaztak meg.

A képviselők támogatták, hogy a Bánki Donát utca – Szervián utca kereszteződésénél gyalogátkelő létesüljön. Ahhoz viszont nem járultak hozzá, hogy a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. törzstőkéjét képező részvényeket értékesítsék.

Heves vitát követően határozta el a testület, hogy együttműködési megállapodást köt a Városliget Zrt.-vel. Ezzel az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy a kerület érdemben befolyásolhassa a Városliget fejlesztésének egyes lépéseit, illetve a projekt keretében többek között közterületek újuljanak meg Zuglóban kormányzati pénzből.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb