Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Karácsony az egészségügy fejlesztését is feltételként szabta

Rendkívüli, közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester arról, hogy Budapest milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.

A főpolgármester főbb követelései között szerepelt, hogy a következő öt évben az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jusson a kerületi önkormányzatoknak az egészségügy fejlesztésére, továbbá a kormány teljesítse azt a 15 pontos megállapodását, amit még Tarlós Istvánnal írtak alá a közösségi közlekedés fejlesztéséről, mert az elengedhetetlen a vb gördülékeny lebonyolításához. Karácsony azt is kérte, hogy ezeket a megegyezéseket a kormány foglalja nyilvános kormányhatározatba még az idén.

Budapest vezetője a stadion támogatásának feltételeként említette azt is, hogy az intézmény ne csak atlétikai versenyek megrendezésére legyen alkalmas, hanem lakossági tömegsport igények kielégítésére és kulturális események befogadására is, továbbá a beruházás tartalmazza a zöldfelület-fejlesztést, és a finanszírozás legyen teljesen átlátható.

A IX. kerület polgármestere szintén egy tömegsportigény kielégítésére alkalmas központot fogadna el alternatívaként, de a beruházás részeként szívesen látna több zöldfelületet, esetleg szoborparkot, kutyafuttatót és játszóteret. Baranyi Krisztina feltételei között szerepel a diákváros koncepció első két ütemének megvalósulása is.

A Fővárosi Közgyűlés november 27-én tartja a következő ülését, ahol döntenek a vébé támogatásáról is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb