Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Karácsony Gergely: Kössék be az országban elsőként a zuglói parkolójegy automatákat az adóhatósághoz!

Zugló készen áll az új rendszer bevezetésére, a kerület parkoló automatáit akár már holnap beköthetik az adóhatóság rendszerébe – áll abban a levélben, amelyben Karácsony Gergely, Zugló polgármestere fordult ma Varga Mihály pénzügyminiszterhez.

A pénzügyminiszter múlt héten jelentette be, hogy a fizető parkolással kapcsolatos visszaélések kivédése és a “parkolási maffia” felszámolása érdekében a parkoló automatákat is bekötik az adóhivatalhoz.

Zugló önkormányzata az egyetlen a fővárosban, amely kizárólag olyan automatákat telepített, amelyek technikailag most is alkalmasak arra, hogy online kapcsolódjanak a NAV rendszeréhez. Éppen ezért Karácsony Gergely azt kéri a pénzügyminisztertől, hogy kezdje a sort Zuglóval, kössék be az országban elsőként, akár már holnap a kerület automatáit az adóhatósághoz. Az átláthatóbb parkolás üzemeltetés megteremtése sok lépésből áll, legyen az első a készpénzforgalom ellenőrzése!

Karácsony Gergely levelében megerősítette, kezdetektől fogva elkötelezett az átlátható, tiszta, korrupciótól mentes parkolási rendszer mellett, amely nem szólhat a profitszerzésről. A parkolási rendszer működtetése kizárólag a forgalomszabályozás célját szolgálhatja. Ennek alapfeltétele a zuglói polgármester szerint az, hogy Budapesten végre olyan egységes parkolási rendszer jöjjön létre, amely P+R parkolók építésével és a közösségi közlekedés fejlesztésével együtt képes kezelni az autók megnövekedett számából eredő problémát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb