Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aranyseprű díjat kaptak a zuglói rendészek

Novákovicsné Prediger Dorottya és Sebestyén Attila kapta a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) által alapított elismerést. A díjat az illegális hulladéklerakás megelőzésében tanúsított példaértékű fellépésükért érdemelték ki.

A Zuglói Önkormányzati Rendészet két munkatársa tavaly decemberber 13-án akadályozott meg illegális hulladéklerakást az M3-as autópálya bevezetőjénél, a Kacsóh Pongrác úton. Az FKF munkájuk elismeréseként alapította az Aranyseprű díjat, amit március 9-én a cég központjában adott át a rendészeknek a vállalat vezérigazgatója. Csontos István elmondta, sok problémát okoznak azok, akik illegálisan rakják ki a szemetet, ezért nagyon hálás Novákovicsné Prediger Dorottyának és Sebestyén Attilának, akik életük kockáztatásával végezték munkájukat.

A rendészek meglepődtek és megtisztelőnek tartják, hogy miattuk alapítottak egy díjat. Mint mondták, ők a munkájukat végezték, és sajnos előfordul, hogy erőszakos szituációt kell kezelniük. A decemberi események nem okoztak számukra traumát, nem félnek, hetente több illegális szemétlerakást akadályoznak meg.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely zuglói polgármester hangsúlyozta, hogy a kerületben is egyre nagyobb problémát jelent az illegális hulladéklerakás, amit általában nem zuglóiak, és nem magánszemélyek, hanem kisvállalkozások követnek el. Szerinte az egyetlen hatékony eszköz velük szemben a tettenérés. A polgármester büszke arra, hogy zuglóiak miatt alapították a díjat, megköszönte a rendészek munkáját, az FKF-nek pedig a kezdeményezést.

A tervek szerint az Aranyseprű díjat a jövőben nemcsak azok kapják, akik hivatalból végzik az illegális szemétlerakással kapcsolatos munkát, hanem civilek is. Ezzel kapcsolatban Csontos István megemlítette, hogy még idén elindul egy telefonos alkalmazás, amin bárki bejelölheti, ha illegális hulladéklerakót lát, ha pedig valaki nagyon aktív, azt is jutalmazzák.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb