Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kétezer ajándékcsomag rászorulóknak az önkormányzattól

Megkezdődött a rászorulóknak összeállított, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása a Házasságkötő teremben. Az önkormányzat által biztosított ajándékokat december 19-ig vehetik át azok, akiket előzetesen levélben értesítettek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csaknem kétezer csomagot állított össze az önkormányzat, hogy szebbé tegye a rászoruló családok ünnepét. A csomagokba tartós élelmiszerek – többek között olaj, hal- és gyümölcskonzerv, tészta, leveskocka, kávé, tea, citromlé – és karácsonyi édességek kerültek. A bejglit ezúttal kihagyták, mert túl rövid a szavatossági ideje. Az egyik típusú csomagba zserbót és islert, a másikba szaloncukrot és mézespuszedlit tettek a szociális osztály dolgozói. Az önkormányzat idén közel tízmillió forintot költött az ajándékokra.

– Néhány éve, amikor kitaláltuk ezt a kezdeményezést, a kerület díszkivilágításából különítettünk el rá egy bizonyos összeget – emlékezett vissza Szabó Rebeka szociális ügyekért is felelős alpolgármester – Úgy gondoltuk, a városban van elég csillogás, mi szeretnénk másképp megünnepelni a karácsonyt. A csomagosztásban Hevér László György önkormányzati képviselő is részt vett, aki 2016-ban Szabó Rebekával közösen terjesztette be a karácsonyi csomagokról szóló javaslatot a testület elé.

– Nagyon örülök annak, hogy amit négy éve elkezdtünk, abból rendelet lett, így ma már alanyi jogon jár a rászorulóknak az év végi ajándék – tette hozzá Hevér László György, a népjóléti bizottság elnöke.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

Szabó Norbert kisfiával, Bencével állt a Házasságkötő terem előtti hosszú sorban. A családapa három éve neveli egyedül a gyermekeit. „Még a családok átmeneti otthonában laktunk, amikor a feleségem otthagyott minket” – mesélt a körülményeikről Norbert. „Azóta sikerült önkormányzati bérlakásba költöznünk, de igen szűkösen élünk. Minden évben nagyon örülünk a csomagnak, főleg az édességnek. Mivel decemberben megkapjuk a januári családi pótlékot is, év elején kevés bevételünk van, ezért jól jön az élelmiszertartalék. A gyerekeknek minden reggel kiteszem a napi adagot, így a sütemények is kitartanak január közepéig.”

A csaknem kétezer karácsonyi csomagból 700 darabot a szociális osztály dolgozóitól vehetnek át a rászorulók, míg 1087 darabot a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ munkatársai adnak át a náluk ellátásban részesülőknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb