Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kettős kiállítás nyílt a Civil Házban

A 225 éve született Széchenyi Istvánról, illetve Szent István és Szent László királyhoz kapcsolódó szakrális helyekből nyílt pénteken kiállítás a Zuglói Civilházban.

Millisits Máté, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely vezetője megnyitójában kiemelte: Széchenyi élete és munkássága ugyan nem kapcsolódik Zuglóhoz, azonban “a legnagyobb magyar” születésének 225. évfordulója alkalmat ad arra, hogy egy kiállítással ráirányítsák a kerületben élők figyelmét.

Hozzátette: Gránicz Miklós Szent István és Szent László királyhoz kapcsolódó szakrális helyeket bemutató fotókiállítása abban az értelemben csatlakozik a Széchenyi tárlathoz, hogy “a legnagyobb magyar” és mindkét Árpád-házi királyunk egyaránt Magyarország felemelkedéséért tevékenykedett.

Fotó: Papp Dezső

A megnyitót követően dr. Szász Zoltán történész előadásában arról beszélt, hogy milyen is volt valójában Széchenyi István. Geszty Glória színművész versekkel, Széchenyi Naplójának részleteivel színesítette a megnyitót.

“A legnagyobb magyar Széchenyi István emlékezete” című tárlat, valamint Gránicz Miklós fotóművész “Árpád-házi szent királyok tisztelete a Kárpát-medencében” című kamarakiállítása november 28-ig tekinthető meg a Zuglói Civilházban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb