Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kikérték a lakosság véleményét

Az új Kerületi Építési Szabályzat tervezetéről tartott lakossági fórumot az önkormányzat május 24-én.

A csütörtöki rendezvényen megjelenteket Barta Ferenc, Zugló főépítésze arról tájékoztatta, hogy a jogszabályok változása miatt a kerületnek olyan új helyi építési szabályzatot kell készítenie, amely összhangban van a főváros építési rendeletével. A főépítész azt is elmondta, hogy az új szabályt 2018. december 31-ig be kell vezetni, különben a mulasztás pótlásáig az országos építési szabályok lesznek mérvadóak.

Barta Ferenc arról is beszélt, hogy az új Kerületi Építési Szabályzat előkészítésének egyik állomása a partnerségi egyeztetés lefolytatása. Ennek kapcsán a zuglóiak a mostani lakossági fórumon, illetve augusztus végéig elektronikus és postai levélben mondhatják el véleményüket az interneten, illetve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán megismerhető tervezetről. Az észrevételek feldolgozását követően a képviselő-testület várhatóan novemberben dönthet majd az új Kerületi Építési Szabályzat bevezetéséről.

Fotó: Képszerkesztőség

A rendezvényen a szabályozási terv előkészítésében közreműködő Zikkert Zoltán, a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. vezető tervezője a projektet megalapozó vizsgálatokról tartott előadást. Ennek során arra hívta fel a figyelmet, hogy a Városliget különleges jogállása miatt annak építési szabályzatával Zugló nem foglalkozhat.

A fórum résztvevői egyebek mellett a zöld területek és a fák védelmével, valamint a parkolási kérdésekkel kapcsolatban mondták el a véleményüket. Kérdés hangzott el továbbá a társasházak lakásszám-bővítése esetén fennálló parkolóhely-létesítési kötelezettségéről. Ezen túlmenően azt is kérték, hogy a besorolási övezetek határa nem szelje ketté a telkeket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb