Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Termet neveztek el a Liu-testvérekről

Tantermet neveztek el a téli olimpián aranyérmet szerzett gyorskorcsolyázó testvérekről a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskolában.

Az intézmény hagyományos Csanádi napját idén a rossz idő miatt a tornateremben rendezték meg május 25-én, itt vehették át díjaikat az idei esztendőben legjobban teljesítő középiskolások, atléták, birkózók, labdarúgók, vízilabdázók és ökölvívók.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is több olimpiai bajnok és sportvezető fogadta el a zuglói sportiskola meghívását. Köztük volt Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang is, akik a rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjaként az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerezték meg idén februárban. Történelmi sikerüknek köszönhetően idén ők kapták meg az iskola legrangosabb elismerését, a Csanádi-díjat, emellett pedig egy tantermet is elneveztek róluk.

Fotó: Képszerkesztőség

– Azért döntöttünk így, mert iskolánk történetében először fordult elő, hogy Liu Shaoang személyében saját diákunk olimpiai bajnoki címet szerezzen. Mivel a bátyja, Sanyi is csak nemrég ballagott el tőlünk, úgy véltük, ezzel a gesztussal méltó módon búcsúzunk el tőlük – mondta az ünnepségen Rabi Ferencné igazgatónő.

– Nagyon megtisztelő, hogy volt iskolánkban máris tantermet neveztek el rólunk. A termet ráadásul nagyon ízlésesen rendezték be, ahol a diákok is jól érezhetik majd magukat – jegyezte meg Liu Shaolin Sándor.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb