Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kilenc iskola diákjai mérkőztek az idei Stafitacsin

A játékos matematika versenyt huszadik alkalommal rendezték meg. Csaknem 100 iskolás mérte össze tudását a Móra Ferenc Általános Iskolában május 19-én.

A Stafitacsit a ’90-es évek közepén találta ki Terényi Péter, a Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa azért, hogy népszerűsítse a matematika oktatását. A játék lényege, hogy a gyerekek speciális, játékos formában oldjanak meg matematikai és logikai feladatokat.

Stafitacsi 2015

 

A verseny évről évre egyre népszerűbb lett, és a zuglói oktatás egyik védjegyévé vált. A Stafitacsit az elmúlt 19 évben rendszeresen megrendezték a kerületben, és nemcsak a diákok, hanem az iskolák körében is presztízsértékűvé vált, hogy jól szerepeljenek a megmérettetésen.

A huszadik, jubileumi verseny helyszíne május 19-én ismét a Móra Ferenc Általános Iskola volt, amelyen Terényi Péter tanító is részt vett, igaz, már nem a házigazda intézmény, hanem a Kaffka Margit Általános Iskola színeiben, mert néhány éve már ebben az iskolában tanít. Az idei rendezvényre kilenc iskola diákjai neveztek, a résztvevők pedig hagyományosan 2-3-4. évfolyamon – külön a lányok és a fiúk – mérték össze a tudásukat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb