Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói vívók is utaznak az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség a legutóbbi elnökségi ülésén döntött arról, hogy kik utazhatnak majd a június 5. és 11. között a Montreaux-ban megrendezendő olimpiai kvalifikációs vívó Európa-bajnokságra. A csapatban több zuglói vívó is helyet kapott.

A soron következő vívó Európa-bajnokság az olimpiai kvalifikáció egyik fontos állomása lesz, hiszen az elért eredmények nemcsak beszámítódnak a pontversenybe, de a végelszámolásnál onnan nem is törlődhetnek. (Minden fegyvernemben a leggyengébb világkupa, vagy Grand Prix versenyeredmény kiesik a végső számításból.)

A magyar válogatott a legerősebb összeállításában vesz majd részt az eseményen, a népes küldöttséget Csampa Zsolt elnök vezeti, a szakmai stábot pedig Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány irányítja. Az utazó keretben több zuglói vívó is helyet kapott. A legnagyobb kerületi fölény a női kardozóknál tapasztalható, ahol a négyfős csapatból hárman – Mikulik Júlia, Várhelyi Anna és Várhelyi Kata – is a BVSC-Zugló színeiben vívnak.

Ott lesz még a csapatban a szintén BVSC-s párbajtőrvívó Révész Julianna is, illetve Szász Emese párbajtőrvívó és Mohamed Aida tőrvívó személyében két Zuglóban lakó, de máshol vívó sportoló is. A férfiak között ezúttal nem lesz zuglói induló. Az Eb-ig májusban még három helyszínen rendeznek majd Grand Prix-viadalt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt