Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kispályás tornával emlékeztek Radovic Dusánra

2010. július 23-án szolgálat közben hősi halált halt Radovic Dusán, a zuglói rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka. A 30 esztendős ózdi születésű rendőrzászlós emlékére idén már hatodik alkalommal rendezték meg a Radovic Dusán Kispályás Labdarúgótornát.

Öt évvel ezelőtt, július 23-án egy szabálytalanul közlekedő autóst szerettek volna megállítani a zuglói rendőrök, ám a sofőr nem engedelmeskedett a felszólításnak, és menekülni kezdett. Az üldözésbe több rendőr is bekapcsolódott, de az ámokfutót csak a Keleti pályaudvarnál sikerült megállítani. Radovic Dusán egyike volt azoknak a rendőröknek, akik az autóból kiszállva szerettek volna intézkedni a jármű vezetőjével szemben, aki azonban ismét a gázra taposott, és nagy sebességgel kitolatott az őt körülvevő rendőrautók közül. Eközben gázolta halálra a fiatal rendőr zászlóst.

Fotó: Balogh Róbert

Radovic Dusán emlékére 2011. július 23-án kopjafát avattak a zuglói kapitányság kertjében, melyet azóta is minden esztendőben megkoszorúznak. Idén az eseményen a rendőrség felső vezetését Bucsek Gábor dandártábornok, Budapest főkapitánya, a zuglói önkormányzatot pedig Rozgonyi Zoltán alpolgármester képviselték. A főváros rendőri vezetője kiemelte, hogy Dusán halála közösségé kovácsolta a rendőröket, akik ezt az összefogásukat minden évben bizonyítják. A július 23-i megemlékezés ennek az összefogásnak a szimbóluma lett.

Az emlékezők a hatodik alkalommal megrendezett Radovic Dusán Emléktornán is nagy létszámban képviseltették magukat. A Kövér Lajos utcai sporttelepen megrendezett eseményen idén 33 csapat – kerületi és vidéki kapitányságok, a Készenléti Rendőrség, a Nemzetvédelmi Szolgálat, a honvédség és egyéb szervezetek képviselői – vett részt, akik a saját maguk által meghatározott nevezési díjjal a meggyilkolt rendőr özvegyét és hétéves kislányát támogatták. A rendezvényt a Zuglói Polgárőrség szervezte, a fővédnökséget pedig Karácsony Gergely polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselők vállalták.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb