Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kitüntetések és díjak alapításával kapcsolatos feladatok

1. Kitüntetésekkel és díjakkal kapcsolatos feladatok

Hatáskörrel rendelkezik: Képviselő-testület

Ügymenet leírása:

A kitüntetések és díjak alapításáról szóló, Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005. (V. 2.) rendelete (továbbiakban: rendelet) szabályozza a helyi kitüntetések és díjak adományozásának rendjét. A rendelet figyelembe vételével, a megadott határidőig a Pedagógus Napon és a kerületi Tanévnyitó Ünnepségen átadandó kitüntetésekhez javaslatok összegyűjtése, egyeztetése és döntésre előkészítése. Oklevelek átadásának megszervezése, kitüntetésben részesülők meghívása a kerületi ünnepségre.

Vonatkozó jogszabályok:

– Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005. (V. 2.) rendelete a kitüntetések és díjak alapításáról

Eljárást megindító irat: írásos felterjesztés

2. Díszdiploma iránti kérelmekkel kapcsolatos feladatok

Hatáskörrel rendelkezik: a díszdiplomát/emlékdiplomát adományozó felsőoktatási intézmény

Ügymenet leírása:

Az 50, 60, 65, 70 éve végzett pedagógusok díszdiploma iránti igényének befogadása, a kérelmek továbbítása a felsőoktatási intézmények részére, díszoklevelek átadásának megszervezése a kerületi Pedagógus Napi ünnepség keretében. A pedagógus díszdiploma adományozásának feltételeit az egyes felsőoktatási intézmények szervezeti és működési szabályzata tartalmazza.

Eljárást megindító irat: írásos kérelem

3. Pedagógus Szolgálati Emlékérmekkel kérelmekkel kapcsolatos feladatok

Hatáskörrel rendelkezik: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Ügymenet leírása:

Az emlékérmek átadásának megszervezése a kerületi Pedagógus Napi ünnepség keretében. A Pedagógus Szolgálati Emlékérem azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, szakiskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

Eljárást megindító irat: írásos kérelem

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb