Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Költészet napi VersPiknik Zuglóban

Harmadik alkalommal rendeztek VersPikniket szombaton Zuglóban a magyar költészet napja alkalmából.

Az önkormányzat rendezvényét Karácsony Gergely nyitotta meg. A polgármester ezt követően Turczi Istvánnal, a József Attila-, Babérkoszorú- és Prima Primissima díjas íróval, az esemény házigazdájával koszorúzta meg a Korong utca 6. számú ház falán József Attila emléktábláját. Ezután Dóka Attila és Dóka Péter megzenésített József Attila verseket adott elő.

Fotó: Képszerkesztőség

A színpadi program a zuglói diákok verses, zenés műsorával kezdődött, majd Janicsák István előadóművész gyerekeknek szóló zenés verstani vetélkedője következett. Ezután Rékasi Zsigmond slammer, Nemes Levente gitáros énekes, a Parnasszus Kommandó, a Göncölszekér együttes, valamint Kárász Eszter váltották egymást a pódiumon. A színpadi programok a Sebő-együttes előadásával zárultak.

A pódium műsorokon túl a gyerekeket játékos kvízvetélkedő, arcfestés és kézműves foglalkozás várta. A felnőttek találkozhattak Gerőcs Péter és Stanczik Edina írókkal, valamint Szabó Szilvia logopédus szakíróval. Megismerkedhettek továbbá a Móra- és a Parnasszus kiadó újdonságaival, illetve a Galaktika Magazinnal. Megtekinthették a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ Patrónus Nappali Otthonának tagjai által készített dísztárgyakat, illetve felkereshették a Zuglói Egészségmegőrző Modell sátrát is. A harmadik Zuglói VersPiknik látványos tűzzsonglőr bemutatóval zárult.

A rendezvényen készült fotókból összeállított galériát ide kattintva tekintheti meg.  

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb