Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Könyvnap Zuglóban

Idén a 80 éves Zugló programsorozat keretében tartották meg a Zuglói Könyvnapot, ami egyben a 20 éves Parnasszus irodalmi folyóirat születésnapi rendezvénye is volt.

A lap alapító-főszerkesztője, Turczi István mellett Sándor Iván, Karafiáth Orsolya, Tarján Tamás, Ungvári Tamás és Vadadi Adrienn is jelen voltak, akik a legújabb könyveikről meséltek a rendezvényen kedden. A Sugár Üzletközpontban berendezett kiállító teremben a Parnasszus egykori és jelenlegi szerzőinek kézirataiból állítottak ki egy csokorra valót, kortárs képzőművészek alkotásaival illusztrálva azokat. Turczi István elmondta: az elmúlt 20 évben összesen 130 költő kéziratait, valamint 14 kortárs képzőművész alkotásait gyűjtötte össze, ebből idén egy vándorkiállítást szerveztek, és ennek egy szelete tekinthető meg június 7-ig az üzletközpontban. A kiállított darabok részei a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményének.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Karácsony Gergely beszédében azokra a rejtett vagy kevésbé ismert értékekre hívta fel a figyelmet, melyekkel Zugló büszkélkedhet. “Ha kell, az utcára megyünk az emberek után, mint a Verspikniken, ha kell bevásárlóközpontba, mint most, hogy megmutassuk, Zugló milyen nagyszerű kulturális értékekkel rendelkezik” – fogalmazott a polgármester. A megnyitót követően a szerzők legújabb könyveiket dedikálták.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb