Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Környezettudatos bábelőadás

A Zöld Zugló Közösségi Klímastratégia keretein belül az önkormányzat kezdeményezésére a Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület július 21-re és 23-ra úgynevezett ÖKO-Mesekuckós bábos foglalkozást szervezett a kerületi gyerekeknek.

A zuglói Mókavár és a Hétszínvirág Óvodákban bemutatott program célja volt, hogy a bábok, illetve az interaktív játékok segítségével felkeltsék a gyerekek kíváncsiságát, és felhívják a figyelmüket az energiatakarékosság, valamint a klímatudatosság fontosságára. A két zuglói intézményben Mimóval és Csipekkel , valamint jó barátjukkal Cserke Rókával és a többi bábfigurával hamar barátságot kötöttek a gyerekek, akik az élményeikről rajzokat is készítettek. Ezeket az alkotásokat a program szervezői egy későbbi időpontban nyilvánosan is bemutatják.

Környezettudatos bábelőadás illusztráció

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A bábos foglalkozás a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEHOP-1.2.1-18-2018- 000333 azonosítószámú “Közösen a Zuglói Klímastratégia kialakításáért” című pályázat keretein belül jött létre. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb