Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Már nem kell védettségi igazolvány a strandoláshoz

A pandémiás korlátozások feloldása után május 1-jétől fogad újra fürdőzőket a Széchenyi Gyógyfürdő és a Paskál Gyógy- és Strandfürdő. Július 3-ával azonban feloldották a maszkviselési kötelezettséget.

Lapzártakor érkezett a hír, hogy a két zuglói fürdőegységet is üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint július 3-ától nem kell felmutatni a védettségi igazolványt a vendégeknek, amikor belépnek fürdőik területére. Belépéskor lázmérést sem végeznek, viszont a fürdők területén a papucs használata egyelőre (lapzártánk idején) kötelező, ennek meglétét a bejáratnál ellenőrzik . Arcmaszkot ugyan nem kell használni, de a büfék előtt és a zárt terekben a 1,5 méteres távolságtartás továbbra is ajánlatos, amire eddig egyébként piktogramokkal figyelmeztettek. 

Jelenleg nincs extra korlátozás a fürdők területére beengedhetők és a medencékben tartózkodók számát illetően. A masszázs és a szauna egyaránt igénybe vehető, utóbbiba eddig egyidejűleg csak a 1,5 méteres távolságtartás figyelembevételével megállapított számú vendéget engedtek be. Ez a szigorítás azonban változhat, amikor olvasóink a lapot a kezükbe veszik. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. egységeinél az idén is van úszásoktatás és táboroztatás, ennek Zuglóban a fő bázisa a Paskál fürdő.

Mindkét zuglói fürdőben maradtak a 2020-as jegyárak. A Paskálban a diák- és nyugdíjas mellett kedvezményes családi jegy is kapható, a Széchenyiben pedig továbbra is 2900 forint a belépő Zsigmondy klubkártyával. A Széchenyi fürdő vendégei a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt lubickolás közben LED falon követhetik nyomon a meccseket.

Jelenleg Budapesten kevés a turista, ez megmutatkozik a Széchenyi fürdő vendégforgalmában is, ami jóval alacsonyabb a koronavírus-járvány előttinél. 2019-ben a napijegyek 90 százalékát külhoniak váltották. A főként budapestiek, közülük is leginkább a zuglóiak által látogatott Paskál fürdő esetében más a helyzet, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett tíz fürdőegység közül legkorábban itt állt helyre a forgalom. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb