Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kihívás napja Zuglóban

Négy helyszínen várták Zuglóban a sportolni vágyókat a Kihívás napja alkalmából május 25-én. A világszerte népszerű versenyt 1991 óta rendezik meg Magyarországon. Idén több mint 18 és fél ezren vettek részt a kerületi programokon. 

A Kihívás napja elnevezésű rendezvény 1982-ben indult Kanadából. Az egész napos verseny során azt számolják, hogy egy-egy településen hányan végeznek legalább 15 percen keresztül aktív testmozgást. Idén Zuglóban négy helyszínen várták a sportolni vágyókat.

A versenyt Karácsony Gergely polgármester nyitotta meg reggel 10 órakor a Varga Zoltán Sportpályán, ahol több óvodai és iskolai csoport mellett a Készenléti Rendőrség és a Zuglói Nyugdíjasok Sport Egyesületének tagjai is bekapcsolódtak a mozgásba.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely kiemelte, tavaly Zugló harmadik lett a budapesti kerületek között, és reméli, idén – az olimpia évében – ennél is jobban szerepel majd a kerület. Mint mondta, ő már hozzájárult a Kihívás napi versenyhez, hiszen biciklivel érkezett a munkahelyére.

A Kövér Lajos utcai sportpályán Gabi bohóc tartotta a közös tornát, amelyben Mohamed Aida tőrvívó olimpikon is részt vett. A sportolónő felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy ne csak a mai napon sportoljanak, tegyék életük részévé a mozgást.

A zuglói Kihívás napja 11 órakor zenés tornával folytatódott a Bosnyák téren, délután 14 és 18 óra között a Mogyoródi úti Sportpályán, 18 órakor pedig az Örs vezér terén, a ZESZ előtti területen lehetett bekapcsolódni a programba.

Míg tavaly 9147-en sportoltak Zuglóban a Kihívás napján, idén 18 ezer 540-en vettek részt a kerületi programokon.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb