Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Labdarúgó utánpótlás-központot avattak

A Tatai út 3. szám alatt egy új, modern labdarúgó utánpótlás-központot avattak május 6-án a Magyar Sport Napján. A központ működtetője az idén 110 esztendős BVSC-Zugló egyesület. Az ünnepi eseményen Horváth Csaba, Zugló polgármestere és Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester is részt vettek.

– Polgármesterként mindig öröm, ha Zugló gazdagodik valamivel – mondta a kerület vezetője. – Márpedig ezzel a gyönyörű, minden igényt kielégítő utánpótlásbázissal biztos, hogy gazdagodni fog a kerület. Az ilyen létesítmények teszik vonzóvá Zuglót, és abban is segítséget jelenthetnek, hogy a gyerekeket vissza tudjuk csábítani az online térből a szabad levegőre. Külön büszkeség számunkra, hogy a BVSC immár 110 éve gazdagítja Zugló hírnevét.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A több ütemben megvalósult beruházás keretében egy nagyméretű élőfüves és egy ugyanakkora műfüves pálya létesült. Megújult a főépület, melyben öltözőket, irodát, konditermet, büfét, orvosi és gondnoki szobát, vizes blokkokat, és egyéb kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. Az épület energiaellátását a tetőre szerelt napelemek biztosítják. Illetve a felújítás részét képezte még egy élő- és egy műfüves közepes méretű pálya, valamint a komplexumban levő zöld területek, térkövek, utak, parkolók és a garázs rekonstrukciója is. Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke elmondta, ezzel a három részből álló egyesületi objektum első pillére, a Tatai út 3. szám alatti futballrészleg teljes egészében megújult. A másik két objektum felújítása pedig már folyamatban van. A sporttelep felújítását az egyesület TAO forrásból és az EMMI támogatásából finanszírozta, összesen bruttó 1 milliárd 285 millió forint értékben.

A május 6-i ünnepségen a 110 éves BVSC-Zugló utánpótláscsapata egy bemutatkozó meccset is játszott a szintén idén 110 esztendős Vasas hasonló korú csapatával. A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását Szatmáry Kristóf, Horváth Csaba, Sárfalvi Péter államtitkár és Gellei Imre egykori szövetségi kapitány közösen tették meg.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb