Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Leállítják a betonkeverő üzemet

Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője közbenjárására beszünteti működését a Csömöri út – Rákospatak utca kereszteződésében létesített betonkeverő üzem. A cégvezetés megígérte, a lakosság nyugalmát zavaró vállalkozásukat csak a zuglói városközpont építéséhez indítják újra.

Az elmúlt hetekben számos zuglói fordult az önkormányzathoz és Tóth Csaba országgyűlési képviselőhöz, hogy állíttassák le a Csömöri út – Rákospatak utca kereszteződésébe telepített, zajt, port és az utakat rongáló óriási teherforgalmat okozó betonkeverő üzemet.

A lakosság nyugalmát zavaró üzem ügye a képviselő-testület legutóbbi ülésén is téma volt. Dr. Tiba Zsolt jegyző akkor arról tájékoztatta a képviselőket, hogy az önkormányzatnak és a Polgármesteri Hivatalnak szinte semmilyen hatásköre nincs a betonkeverő üzem megszüntetésére, mert magánterületen működik, a cég pedig nem végez bizonyíthatóan betonárusítást. A jegyző azt is elmondta, hogy a hatósági osztály végzett ugyan zajmérést, azonban a magyarországi joggyakorlatban ennek eredménye nem elégséges az üzem bezárásra. A probléma kapcsán Horváth Csaba polgármester bejelentette, levelet ír a betonkeverő üzemeltetőjének, melyben jogkövető magatartásra és a betoneladási tilalom betartására hívja fel a figyelmét.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Tóth Csaba országgyűlési képviselő szeptember 23-án a facebook oldalán egy a betonkeverőnél készült videót tett közzé. Ebben a lakosság képviseletében azt kérte a cégtől, hogy a városközpont tényleges építésének elkezdéséig állítsák le a betontermelést. „Értsék meg, hogy az itt élőket ez nagyon zavarja.” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A videó megjelenése után facebook hozzászólásban válaszolt Tóth Csaba kérésére a betonkeverőt üzemeltető vállalkozás kereskedelmi vezetője, aki elnézést kért a környéken élőktől a próbaüzem okozta kellemetlenségekért és bejelentette: „cégünk vezetése úgy döntött, hogy a Csömöri út – Rákospatak utca által határolt területen beszüntetjük a próbakeveréseket mindaddig, ameddig a Zugló Városközpont építése megkezdődik.”

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb