Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Legyen még zöldebb és még virágosabb Zugló!

Új, lehetőleg virágzó fasorok ültetése, a régiek felújítása, a Virágzó Zugló Program kiterjesztése, a témában érintett civil szervezetek és az önkormányzat közötti kapcsolat megerősítése – egyebek mellett erről beszélgettek a kerület főkertésze és civil egyesületek képviselői.

Zombory Pál zuglói főkertész elmondta, azt szeretnék, hogy minél látványosabb, minél zöldebb, minél virágosabb legyen a városrész. Kiemelte, már a megvalósításnál fontos a fenntarthatóság, vagyis olyan növényeket kell ültetni, amik jól tűrik a városi viszonyokat, és kevés munkával gondozhatók. Beszélt a sünbarát kertről, sőt az ovisok, iskolások környezetvédelemre, kertgondozásra való neveléséről is.

Zombory Pál - Zugló főkertésze fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A Zuglói Kertbarátok Köre, a ZugKert, a Zuniverzum és a Fauna Alapítvány vezetői és Sokacz Anikó önkormányzati képviselő, valamint a főkertész megállapodtak abban, hogy ezentúl szorosabban fognak együttműködni, még jobban támogatják egymás munkáját, közösen ötletelnek a jövőben.

Sokacz Anikó, arra kérte Zombory Pált, tájékoztassa a képviselőt egy-egy ültetéskor, mert biztosak benne, hogy a képviselők is szívesen részt vennének a munkálatokban, továbbá a Felszedlek Rákosfalva program kapcsán elmondta, fontos lenne a szemléletformálás, mert azt tapasztalják, még mindig sokan eldobják az utcán a szemetet. A városfejlesztési bizottság tagjaként arra biztatta a jelenlévőket, hogy környezetvédelmi programjaikhoz bátran pályázzanak támogatásra a környezetvédelmi alapból.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb